George Lucas ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri beklenen, Yıldız Savaşları efsanesinin son filmi Sith’in İntikamı, içerdiği 90 dakikalık animasyonla, atalarına nazaran bir devrim niteliği taşıyor. TIME dergisi yazarı Richard Corliss görüşlerini anlatıyor.

“Bu film kendisinden önceki filmlerin bir birleşimi. Sidious ile Yoda’nun karşılaşması çok etkili, bir tarafta dijital bir karakter diğer tarafta ise bir insan. Topluluk filmi izlerken aksiyon ile animasyonun entegrasyonunu görüp keyif aldığında, sinema tarihinde devrimlere imza atmış olan Lucas zafer kazanmış olacak. Böylelikle tüm sinema salonları projektörlerini çöpe atacaklar ve dijital sisteme geçeceklerdir.”

George Lucas’ı 1977’den beri tanıyan, TIME dergisi yazarı Richard Schickel Lucas ile bir söyleşi yaptı. Bu söyleşide Lucas, nasıl çalıştığını, başarısızlıktan korkusunu ve ne tarzda filmler yapmak istediğini belirtti. Dergide 2 sayfa halinde görsel bir Yıldız Savaşları soy ağacı bulunmakta. Böylelikle 6 filmlik serüvendeki karakterler hakkında daha fazla bilgi edinilebilecek. Bununla birlikte yine TIME dergisinden John Cloud tarafından yazılan “Bir Çocuk Olarak Yıldız Savaşları Aşkı” konulu makale ile birlikte filmden çok özel resimler de yer almakta.

George Lucas ile yapılan söyleşinden bazı kesitler:

Sith’in İntikamı Hakkında: İçimden bir ses bu son filmi bazı insanların çok beğeneceğini, bazılarının ise nefret edeceğini söylüyor. Film çeviren herkes gibi, ben de gelecek filmin başarısız olabileceğini düşünürüm. Böylece hasılatın da kötü olacağını ve sonucun da başarısızlık olacağını düşünmekten kendimi alamam.

Utangaçlığı Hakkında: İnsanlar beni patolojik bir insan olduğumu düşünür, Howard Hughes gibi otel odasında oturan bir tip gibi. Halbuki alakası yok.

Geleceği Hakkında: TV Showları yapmayı planlıyorum. Televizyonu seviyorum çünkü önemli bir aygıt değil. Büyük bir iş çıkarırsınız, işinize çok iyi odaklanırsınız ve bütün bu uğraşlar bir anda kayboluverir. Artık önemli şeyler yapmak istemiyorum.

Görsel Efektler Hakkında: “Jurassic Park” filmi bize şunu gösterdi: Bilgisayar tekniği kullanılarak, gerçekçi gözükebilen şeyler yaratabilir ve bunları filminize koyabilirsiniz.

Corliss yazısını şöyle tamamladı: “19 Mayıs’ta nereye gelindiğini göreceksiniz: geriye, sonunda, başlangıca. 13 saatlik hikayenin nasıl devam ettiğini görebilmek için Sithler, 1977’deki filmi bizlere anımsatacaklar. 2 hafta içerisinde, binlerce insan sinema salonlarını dolduracak ve Yıldız Savaşları’nın son bölümünü değerlendirecekler”

Kapak için:

The Force Net

TIME Dergisi
http://www.time.com/starwars


Yorumlar

Konuyla ilgili görüşünüz nedir?

error: İçeriği kullanma izni için bizimle temasa geçin.